Kädentaitojen Ihmeet

NEULONTAA, OMPELUKSIA, DUUNAUKSIA JA KIRPPISTELYÄ !!

torstai 24. heinäkuuta 2014

Terveiset helteisestä Savosta!!

Moikka!

Järvi tyyni ja lämmintä 25 astetta. Heinäkuu ja lomaa vielä jäljellä. 
Kyllä nyt kelpaa olla, nauttia auringosta, käydä uimassa ja vaan olla. Tosiaan niin kun viime postauksessa kerroin oli loman alku hieman kiireistä ja huono onnistakin sairauksien puitteissa, mutta emme ihan tekemättä mitään olleet. Kuisti kotiin valmistui juurin ennen tyttären juhlia. Laittelin aiemmin kuvaa vanhasta kuistista tässäpä nyt uusi:




Kyllä tuli paljon mukavampi, kun on kokonaan katettu. Kaiteetkin vaihtui hieman kevyemmän näköisiin.Lattia maalataan vielä harmaalla, kunhan laudat kuivaa tarpeeksi. Kukkaset ja lyhdyt ei nyt valitettavasti ehtinyt tähän kuvaan.

Myyjäiset tosiaan jäi minulta tänä kesänä väliin, kun en kertakaikkiaan joutanut tekemään tarpeeksi kaikkia ompelujuttuja .joita olin ajatellut. Onneksi oli kuitenkin mahdollisuus valita menenkö vai en. Joitakin pussukoita ja pehmojuttuja kuitenkin oli jo valmiina. 


Nää on hauskat. Voi itse arvioda onko noi 
lintuja vai pöllöjä. Nämä on tarkoitettu lastenhuoneeseen ilostuttamaan ja hellittäväksi. Teen vielä jossain vaiheessa hillitympiä. Tuossa punaisessa on käytetty vanhoja verhoja ja esim, vartalo on kirpparilta löydetystä vanhasta mummojen kotimekosta. 


Ja mihinkään myyjäisiin en lähde ellei lapsille ole pussukoita tehty. Pöllöjä  ja kiraffeja tällä kertaa.  Yksi pussukoista lähti lahjaksi Kajaniin eskari pussukaksi jumppahetkille :)

Olen täällä mökillä sisustanut aitan uusiksi ja eilen ompelin sinne verhot. Laitan kuvia kunhan taas ehdin. Aitan ´sisustus inspiraatio nimittäin lähti, kun ostin levitettävän vanhan hetekan :) No, siitä myöhemmin.

Mukavia helle hetkiä kaikille ja ihanaa tulevaa viikonloppua 

-Sarkka-

torstai 17. heinäkuuta 2014

Yhdessä tehty kaappiduunaus

VIHDOINKIN MÖKILLÄ!! 

Blogin kirjoittaminen on hiukka ollut jäässä, vaikka aurinkoiset ilmat on olleetkin :). Ollaan vietetty tyttäremme rippijuhlia ja puuhaa on riittänyt koko ihanan auttavaisen suvun voimin. Ensimmäinen lomaviikko kuluikin sitten siihen. Ja joo, koko perhe sairastettiin rippijuhlia ennen ja jälkeen kamala oksennustauti yök.....Tiia , itse juhlakalu oksensi päivää ennen konfirmaatioita ja me miehen kanssa sen jälkeen. Onneksi Tiia jakso urheasti itse tilausuuden eikä kukaan juhlavieraista sairastunut. 

Meille on tullut n. kuukausi sitten uusi perheen jäsen, Onni koiruli. Hän on kääpiövillakoira. Kyllä se on sitten niin mukava. Kissatkin tuntuu sietävän hyvin sen vauva intoa :)




Sitten itse duunaukseen.

Tehtiin tämä pieni vitriinikaappi miehen kanssa yhteistuumin (mies taisi olla osallistuvampi osapuoli ja mä suunnitteleva). Tämä on siis vanha umpiovinen lääkekaappi.

Kuten kuvassa näkyy, paljon tilaa ja lokeroita on ollut tässä lääkekaapissa. Mutta meidän käsittelyssä se muuttui pieneksi vitriiniksi mökille.

Tässä on lasi jo laitettu oveen kiinni ja kaappi odottaa maalausta. Nupit on alkuperäiset, en halunnut niitä vaihtaa. Kaappi on tietty umpipuuta.

Tässä kaappivanhus on päässyt mökille jo seinäämme koristamaan. Olin suunnitellut laittavani sinne mummoni kahvikuppeja "hienoja vieraita " varten ja muuta kivan näköistä. Laitettiin vitriinin takaseinään liisterillä skräppäys paperia. Näyttää minusta ihanalle. 

Kolme ja 1/2 viikkoa olisi vielä kuudesta lomaviikosta jäljellä. Katsoin juuri säätiedotusta ja ihania ilmoja lupaili tänne Pohjois-karjalan alueelle. Sunnuntaina käväsemme yhden yön kotosalla, koska onni koirulilla on rokotukset ja sit takaisin mökille. Sitä ennen kutenkin lauantaina käväisemme Outokummussa mm. käsitymessuilla kaivoksen alueella ja on siellä muutakin kivaa!!

Mukavaa tulevaa viikonloppua kaikille teille ihanille 

Minä lähden nyt saunaan ja uimaan :) :)

  Terkuin 
-Sarkka-