Kädentaitojen Ihmeet

NEULONTAA, OMPELUKSIA, DUUNAUKSIA JA KIRPPISTELYÄ !!

sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Talvi ja villasukat!!

Tere!!

Talvi tulee, ei auta. Tänään tultiin mökiltä, joka laitettiin nyt talviteloille. Haikeeta se on aina joka kerta vetää ne rullaverhot ikkunoiden eteen. No, puhdas mökki odottaa meitä siellä 1/2 vuotta ja sitten taas palataan asiaan Onnivaaran kohdalla :)

Olimme tässä syyslomalla tän viikkoo ja käytiin Tallinnassa . Maissa vietettiin ruhtinaalliset 8h, josta 2,5-3h Karnaluksissa. Ihan mieletön paikka. Kävin siellä nyt ensi kertaa ja palaan kyllä. Tavaraa lähti mukaan niin ompeluun liittyvää sekä tietysti pussillinen lankoja ym, siihen liittyvää. Inssi -mieheni oli tosi reipas matkaseuralainen. Hän jaksoi meidän naisten matkassa kiertää muitakin kangaskauppoja :) :).

Olen täällä kutonut jämälangoista sukkia. Olen saanut tuhottua ainakin neljä pientä kerää näihin kahteen sukkapariin.

Nämä ihanat kirjavaiset sukat tein kolmesta eri langasta. Kaikki seiska vekkaa. Kuviolankaa, oranssia ja valkoista. PEPPIKSET  tikuttelin nuorimmaiselleni Tiialle!

Pikku-siskoni pitää violetista ,joten tein hänelle nämä Viola sukat. Sukat on tikuteltu kahdesta eri langasta, kuviollisesta ja valkoisesta.  Mallit on omasta päästä. 

Nyt ollaan valmistautumassa jouluun ja siellä häämöttää jo joulumyyjäiset. Ommeltavaa ja neulomista riittää lahjojenkin suhteen. 

Oikein mukavaa talven odotusta ja tuhannesti kiitoksia kommenteista. Jutustellaan kommenteiden merkeissä joten lähdenpä lukemaan teidän ihania blogejanne!!

-Sarkka-


tiistai 7. lokakuuta 2014

Savottaren kuulumiset :) :)






Hei!

Täällä Savossa on hiljaiseloa vietetty näin bloggauksen suhteen, mutta kädentöitä on tehty siitäkin edestä. 

Ensin jotakin kuulumisia. Olin saikullakin  kaksiviikkoa, iski nimittäin luupiikki kantapäähän sekä sideskudoksen tulehdus jalan sisäsyrjässä. Keppeillä kävelyksi meni. 

Olen nyt jo töissä, mutta ei se vieläkään kunnossa ole. Tiedän, että se on pitkäaikainen vaiva. Apukeinoina yövenytys laite ja kipulääkkeet tulehdukseen. Eilen sain siihen venytystä ja hierontaa. Töissä yritän nyt kuitenkin olla, vaikkakin jalkojahan siellä päiväkodilla tarvitaan. No, en lannistu, tämä on kuitenkin paraneva vaiva.

Mökillä käydään vielä pari kertaa, mutta sitten on talviteloille laitettava, ei auta itkut markkinoilla :(. Paljon on kotonakin tekemistä, sillä meillä alkaa kodinhoitohuoneen ja alakerran wc-remontti, jahka rak.inssi ukkoseni kehtaa sen aloittaa. Mulle kun kuuluu toi suunnittelu puoli ja ukkosella rakentaminen :) :) Siinäpä se mukavasti alku talvi sujuu!!

Sitten itse aiheeseen, kädentyöt!! 
Ompeluhuoneeni on ollut ahkerasti käytössä, sillä olin tässä männä viikonloppuna taas myyjäisissä. Hattuja ja muitakin ompeluksia meni kyl kivasti kaupaksi, vaikka eipä näillä rikastumaan pääse, saanpahan ainakin kangasrahaa:)

Aiemmassa postauksessa olikin puhetta hatuista, joten tässä on teille lupaamani hattukuvat:


Tässä on osa trikookankaista, joista ompelin allaolevia hattuja. Olen syyslomalla menossa Tallinnaan, joten tietenkin käyn samalla reissulla Lahdessa ostamassa lisää trikookankaita :) :)


Tässä valmiit trikoohatut. Kokoja on kolme.


Haluan esitellä teille myös tämän ihanan jakkumallisen villatakin, joka on ylä kuvassa tekstin alussa Ellen neidin päällä, kuten myös trikoopipo leppispeppis. Ellenille minä tämän villatakinkin tein ja hän sai tietenkin myös pipon. :)


Tämä Malli on novitan lehdesta talvi/2013. Olen neulonut tämän seiskaveikasta.



Tässä jakkumalli vielä takaapäin. Tämä on todella kaunis malli ja oli kiva tikutella tätä. 


Oikein mukavaa tulevaa viikonloppua ja syksyistä raikkautta kaikille. Tehkää sydämmellä kädentöitä, niin minäkin teen.

-Sarkka-